Régi kedvencünk, egy kis átalakítással, immár tejmentesen is bekerült a kedvelt receptjeink közés. Kevés hozzávalóból, gyorsan elkészíthető (míg a tészta megfő kész is a szósz!) rizstejszínnel és finom tárkonnyal.
Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
2 pulykamellfilé
1 marék zöldborsó
1 vékony szál póréhagyma
1 evőkanálnyi friss tárkony
2 teáskanál barna rizsliszt
2 dl alaplé
1 vékony gerezd fokhagyma
1.5 dl rizstejszín
1 ek olívaolaj
negyed citrom leve
só, bors
késhegynyi frissen őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
Főzzük ki a tésztát kevés sóval, olívaolajjal.
Ezalatt készítsük el a szószt:
A pulykamelleket mossuk meg, és kockázzuk fel.
Egy serpenyőben pár evőkanál olajat felforrósítunk, majd az összevágott húst, a megtisztított és felaprított póréhagymát, és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát megpirítjuk.
Öntsünk hozzá 1 merőkanálnyi (az kb 2 deci) alaplevet, és mikor már megpuhult a hús is, adjuk hozzá a zöldborsót. Ha már a borsó is megfőtt (2-3 perc), sűrítsük be a rizsliszttel elkevert tejszínnel. Hagyjuk egy párat rottyanni, majd zárjuk le. Tálalás előtt keverjük hozzá a tárkonyt, a szerecsendiót, majd nyomjuk hozzá a kb negyed citrom levét és ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk meg.
A leszűrt tésztával azonnal tálalható!
Készítsd el te is, és használd instagramon a #sandra_chez és/vagy a @sandra_chez tagokat bátran!
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:
- Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
- A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
- Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
- És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
Kommentek