Szeretem a gyorsan, egyszerűen elkészíthető fogásokat. Így most is egy kevés hozzávalós, gyors fogás készült ebédre: darált hússal és némi zöldség hozzáadásával mindenmentesen, vagyis glutén-, liszt-, tej-, szója-, tojás hozzáadása nélkül negyed óra alatt, amely a low carb és a low fat (zsírszegény) diétákba is könnyen beilleszthető.
Köretként rizs, hajdina, de akár quinoa is remekül passzol hozzá!
HOZZÁVALÓK
350 gramm darált marhahús
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 vékony cukkini
1 nagy paradicsom
1/2 vékony szál póréhagyma
1 vékony gerezd fokhagyma
2 dl zöldségalaplé
2 ek olívaolaj
só, frissen őrölt tarka bors
1 babérlevél
1 nagy csipet zöldfűszer (oregánó, kakukkfű, majoranna, rozmaring vegyesen)
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:
- Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
- A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
- Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
- És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
frissen reszelt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
A póréhagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel. Egy serpenyőben hevítsük fel a zsiradékot, és a hagymát futtassuk meg rajta. Tisztítsuk meg a répákat és a cukkínit, majd vágjuk fel apróra a megmosott paradicsommal együtt. Adjuk zöldségeket a hagymához a ledarált marhahússal együtt, és kissé pirítsuk meg. Öntsük fel az alaplével, ízesítsük a babérlevéllel, sóval, és a zöldfűszerek felével. Fedő alatt pároljuk még kb 10 percet, végül adjuk hozzá a maradék zöldfűszereket, és hagyjuk állni 2-3 percet.
Kommentek