Chez Sandra

Maradékhasznosítás: hachis parmentier (mindenmentes*)

Már szerepel a blogon egy hachis parmentier – vagy magyarul pásztorpite – recept, most azonban a maradéhasznosítás, ezen belül is  a húsleves hasznosítás jegyében következik egy remek verziója.

Érdemes a vasárnapi húslevest már elkészíteni szombaton jó sok marhahússal, mert akkor másnap 10 perc munkával (a krumpli főzési idejét nem számolva)  könnyedén összerakható ez a remek, bendőmelengető fogás.

Nálunk többször is asztalra került már, legjobban úgy szeretjük, hogy a levesből kiszedem a zöldségeket, és az alaplében főzöm meg a krumplikat. 

 

Ha valamikor megmarad egy-egy kisebb adag marhahús a húslevesből, adagonként le is fagyaszthatjuk, és mikor összejön egy közepes mennyiség abból is bármikor elkészíthető ez a kitűnő egytálétel.

 

* Mindenmentes, vagyis a glutén-, tej-, szója-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

 

 

 

 

HOZZÁVALÓK 

 

A krumplis réteghez:

500 gramm krumpli 
só, frissen őrölt tarka bors, késhegynyi őrölt szerecsendió, 1 babérlevél
2 ek jó minőségű olívaolaj

A húsos réteghez:

250 gramm levesben főtt marhahús 
1 vékony szál póréhagyma 
1 vékony gerezd fokhagyma 
2 evőkanál olívaolaj
3 darab levesben főtt sárgarépa  
1 teáskanál pirospaprika
1-1 kávéskanál kakukkfű, rozmaring, bazsalikom 
só, bors 

 

ELKÉSZÍTÉS

 

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

A krumplikat főzzük meg vagy az alaplében, vagy a fűszeres vízben (sóval, frissen őrölt tarka borssal, késhegynyi őrölt szerecsendióval, a babérlevéllel).

Ha előző nap elkészítettük a húslevest, melegítsük meg a marhahúst és a répákat, majd daráljuk le. Az olívaolajon pirítsuk meg a ledarált húst és répát a felaprított póréhagymával együtt, majd ízesítsük a fűszerekkel. Tegyük egy hőálló tál aljába, majd terítsük el.

Az időközben megfőtt krumplit szűrjük le, majd krumplinyomóval törjük össze. Sózzuk, és keverjük bele az olívaolajat, majd simítsuk a húsos réteg tetejére.

Tegyük az előmelegített sütőbe, majd kb 20 perc alatt süssük készre!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!