Chez Sandra

Hummusszal töltött gombafejek (vegán-, mindenmentes*)

Egy újabb finomsággal bővült a kevés hozzávalós, gyors fogások kategória:a töltött gombáéval amely nálunk most húsmentesen, hummusszal megtöltve került asztalra.

hummusz a közel-kelet egyik csicseriborsós finomsága, melyet egy hosszabb beáztatás után – alapanyagtól függően – akár 35-40 perc alatt könnyen elkészíthetünk.

Semmi ördöngősség nincs az elkészítésben, de érdemes időt szánni az áztatásra: minimum előző este a csicseriborsót tegyük egy tálba, és öntsünk rá jó sok vizet (minimum négyszeres mennyiséget, mert sokat beszív!).

 

A glutén-, liszt-, tej-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

 

 

HOZZÁVALÓK

 

8 nagyobb fej (tölteni való) gomba
8 ek hummusz
pár levél mentalevél és frissen őrölt tarka bors a tálaláshoz

A hummuszhoz:

65 g szárított (kis szemű) csicseriborsó
1 vékony gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
1,5 evőkanál tahini (szezámmagpaszta)
1/2 kk szódabikarbóna
1 csipet só

ELKÉSZÍTÉS

 

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. 

A gombafejeket meghámozzuk és a szárakat kiszedjük. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd egy olívaolajjal megkent alufóliára helyezzük.

Az előmelegített sütőben, kb fél óra alatt süssük meg.

 

Ezalatt készítsük el a hummuszt: 

Az előző este beáztatott csicseriborsót főzzük meg egy kevés szódabikarbónával (így sokkal hamarabb megpuhul). 

A főzési időn nem érdemes spórolni, mert minél puhábbra főzzük, annál finomabb, krémesebb lesz a végeredmény. A főzés közben képződő habot egy kanállal szedjük le, végezetül egy szűrőkanállal szedjük ki a főzővízből a csicseriborsószemeket . A  főzővizet tegyük félre. 

A fokhagymát, a citromlevet, a csicseriborsót, a tahinit és a sót egy botmixerrel pürésítsük össze (8-10 percig minimum pépesítsük a főzővíz folyamatos hozzáadagolása közben, mert minél tovább pürésítjük annál krémesebb lesz!). Egészen addig, amíg el nem érjük a kívánt pürés állagot.

A megsült gombafejeket tegyük egy tányérra, majd egy-egy evőkanálnyi hummusszal megtöltve, és a felaprított mentalevéllel és frissen őrölt tarkaborssal megszórva melegen kínáljuk.

 

 

Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:

  1. Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz! 
  2. A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
  3. Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
  4. És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
cs_fb

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!