A jó krumplisalátának két titka van:
Ha ezt a kettőt betartjuk garantált a siker, mivel nagyon könnyen és egyszerűen, kevés hozzávalóból gyorsan elkészíthető ez a saláta. A zöldségalaplé helyett használható a húsleves leve is. (viszont ebben az esetben már se nem vegetáriánus, se nem vegán!)
Vegán-, és *mindenmentes, vagyis a glutén-, tej-, tojás-, szójamentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
300 gramm salátához való “A típusú” krumpli
1 vékony szál póréhagyma vékonyra karikázva
125 ml zöldségalaplé
3 tk ecet (nálam modenai balzsamecet)
3 ek növényi olaj (nálam mogyoróolaj)
1 tk mézes mustár
1 kk tárkonylevél
fűszerek a krumpli főzéséhez: nagy csipet só, néhány csavarásnyi frissen őrölt tarka bors, 1 babérlevél, 1 vékony gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
Tegyük egy tálkába az ecetet és az apróra vágott tárkonyleveleket és áztassuk benne kb 15-20 percet.
A krumplit mossuk meg, majd héjában, a fűszerekkel főzzük meg. Ha megfőtt, hámozzuk meg, és karikázzuk fel. Rakjuk egy tálba a krumplikarikákat (törekedjünk rá, hogy ne törjenek össze), és még melegen öntsük le az alaplével. A póréhagymát is pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékony karikákra és adjuk a krumplihoz.
Vegyük ki a tárkonyt az ecetből, majd adjuk hozzá a mustárt és az olajat. Egy villával addig keverjük míg egy homogén szószt nem kapunk.
Végezetül öntsük a krumplira, és legalább fél órát állni hagyjuk. (Időközönként locsolgassuk meg a lével!) Minél többet érik össze annál finomabb lesz!
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor: