Chez Sandra

Bécsi krumplisaláta (mindenmentes*, vegán)

A jó krumplisalátának két titka van:

  1. megfelelő krumplit válasszunk hozzá.
    Érdemes salátának való, nem szétfővő burgonyát használni hozzá. Olyat, ami főzés után is egyben marad. Főbb fajták: pl: a Somogyi sárga kifli, cherie, agata, stb. Ha nem találjuk feltűntve a csomagoláson, vagy nincs kiírva érdemes megnézni a NÉBIH honlapján elérhető burgonyakisokosban, hogy melyik fajta melyik kategóriába tartozik. A salátákhoz valók az “A” kategóriások. 
  2. figyelni kell a főzési időre. Azt kell eltalálni, hogy puha legyen, de ne főjön szét. Így érdemes utánanézni, hogy melyik fajtát meddig kell főzni. 

 

Ha ezt a kettőt betartjuk garantált a siker, mivel nagyon könnyen és egyszerűen, kevés hozzávalóból gyorsan elkészíthető ez a saláta. A zöldségalaplé helyett használható a húsleves leve is. (viszont ebben az esetben már se nem vegetáriánus, se nem vegán!)

 

Vegán-, és *mindenmentes, vagyis a glutén-, tej-, tojás-, szójamentes diétákban fogyasztható!

 

 

 

HOZZÁVALÓK

 

300 gramm salátához való “A típusú” krumpli
1 vékony szál póréhagyma vékonyra karikázva
125 ml zöldségalaplé
3 tk ecet (nálam modenai balzsamecet)
3 ek növényi olaj (nálam mogyoróolaj)
1 tk mézes mustár
1 kk tárkonylevél

fűszerek a krumpli főzéséhez: nagy csipet só, néhány csavarásnyi frissen őrölt tarka bors, 1 babérlevél, 1 vékony gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi őrölt szerecsendió

 

ELKÉSZÍTÉS

 

Tegyük egy tálkába az ecetet és az apróra vágott tárkonyleveleket és áztassuk benne kb 15-20 percet.

A krumplit mossuk meg, majd héjában, a fűszerekkel főzzük meg. Ha megfőtt, hámozzuk meg, és karikázzuk fel. Rakjuk egy tálba a krumplikarikákat (törekedjünk rá, hogy ne törjenek össze), és még melegen öntsük le az alaplével. A póréhagymát is pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékony karikákra és adjuk a krumplihoz.

Vegyük ki a tárkonyt az ecetből, majd adjuk hozzá a mustárt és az olajat. Egy villával addig keverjük míg egy homogén szószt nem kapunk.

Végezetül öntsük a krumplira, és legalább fél órát állni hagyjuk. (Időközönként locsolgassuk meg a lével!)  Minél többet érik össze annál finomabb lesz! 

 

 

Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:

  1. Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz! 
  2. A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
  3. Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
  4. És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
cs_fb

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!