A jó idő, esetenként kánikula beköszöntével sokszor az étvágyunk nagyon lecsökken. Bár nem igazán vágyunk ételre, valami azért mégiscsak kellene. Erre lehetnek jó megoldások a hűtőben lévő, hideg levesek. Csak rájárunk időnként a kis tálkánkkal vagy bögrénkkel, és már “falatozhatjuk” is.
Következzék 5 olyan minimum gluténmentes krémleves, amely lehűtve nagyon finom:
Mindenmentes toszkán paradicsomleves (glutén-, liszt-, tojás-, tej-, hozzáadott cukormentes)
HOZZÁVALÓK
4 db száraz kenyér
1 db vöröshagyma
3 db fokhagymagerezd
7,5 dl paradicsomszósz (1 üveg)
1,5 dl zöldségalaplé
1 maréknyi bazsalikom
1 csipet só, bors
2 ek olívaolaj
2 ek parmezán
MENTÁS ZÖLDBORSÓS KRÉMLEVES KÓKUSZTEJJEL (glutén-, liszt-, tojás-, hús-, hozzáadott cukormentes)
HOZZÁVALÓK
400 gramm zöldborsó
1 ek kókusztej
15 db mentalevél
600 ml zöldségalaplé
1 db póréhagyma (a zöld része is!)
2 dl alacsony zsírtartalmú (4%os) tejszín
só, bors
a díszítéshez mentalevelek
CHILIS ZÖLDBABKRÉMLEVES (Glutén-, liszt-, tojás-, hozzáadott cukormentes!)
100 gramm zöldbab
2 dl alacsony zsírtartalmú tejszín
4 db rák (60/80as)
1 ek provence-i fűszerkeverék
2 ek frissen csavart citromlé
1 kk curry
1 csipet őrölt chili
só, frissen őrölt fekete bors
1 tk olívaolaj
2 tk chilis olaj
Nyers, főzés nélküli gyümölcsleves 5 perc alatt (mindenmentes)
HOZZÁVALÓK
kb 500 grammnyi – kedvünk szerinti – felkockázott, darabolt gyümölcsök
1 kk fahéj
2-3 szem szegfűszeg
2 ek eritritol
1 banán
250 ml kókusztej
100 ml víz
NYERS KAPROS UBORKALEVES (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hús-, hozzáadott cukormentes )
350 gramm kígyóuborka
50 gramm lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
1-1 tk kapor
só, frissen őrölt tarka bors
1-1 evőkanál xerez-i vinaigrette (xeres-i borecet)
Kommentek