Ismét egy gyorsan, kevés hozzávalókból készülő fogás készült tésztából gombából és egy kevés tejszínből. Önmagában is megállja a helyét, de remek körete lehet akár halaknak is.
A glutén-, laktóz-, szója-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
100 gramm tészta (száraz)
25 cl laktózmentes tejszín
50 gramm csiperkegomba
1 ek vékonyra felkarikázott póréhagyma
1 vékony gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
1 ek fehérbor
só, frissen őrölt tarka bors
1 tk tárkony
ELKÉSZÍTÉS
- A tésztát egy csipet sóval főzzük ki a csomagoláson feltüntetett ideig “al dente”-re.
- Tegyük egy tálba a tejszínt és a fűszereket.
- A gombákat és a póréhagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel, majd tegyük félre.
- Az időközben megfőtt tésztát szűrjük le, majd tegyük a tálba a tejszínhez. Alaposan forgassuk össze, hogy mindenhol befedje a szósz, majd tegyük félre 5-8 percre. (Amíg hagyjuk, hogy magába szívja a szószt érdemes párszor átkeverni.)
- Hevítsük fel a zsiradékot, majd futtassuk meg rajta a hagymát és a gombát is.
- Öntsük hozzá a tejszínes tésztát, a fehérbort, és hagyjuk egyet rottyanni.
- Zárjuk le, adjuk hozzá a tárkonyt, keverjük össze és tegyük félre még 1-2 percre.
- Tálalás előtt szórjuk meg a tárkonnyal.
Ha tetszett a poszt, köszönöm ha megosztod, hogy másokhoz is eljuthasson. Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:
- Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
- A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel (hetente 1 alkalommal)postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
- Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
- És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
Kommentek