Chez Sandra

5 perces epres pohárkrém (glutén-, liszt-, laktóz-, szójamentes)

Nagyon szeretem a pohárkrémeket, mert tényleg pár perc alatt remek desszerteket lehet kreálni. Most éppen a szezonális eperből és még néhány hozzávalóból készült egy pofonegyszerű változat.

 

A glutén-, liszt-, laktóz-, szójamentes diétákban fogyasztható!

 


 

HOZZÁVALÓK

 

500 gramm eper
125 gramm tejszín (laktózmentes)
125 gramm mascarpone (laktózmentes)
néhány habcsók
csokoládés keksz (nálam ez)
néhány mentalevél

 

ELKÉSZÍTÉS

 

Az epreket mossuk meg, majd csumázzuk le, és egy párat tegyünk félre (kb poharanként 2 közepeset). A többit tegyük egy tálba, és botmixerrel pürésítsük össze. 
Öntsük egy tálba a tejszínt, és lazán verjük fel (nem kell kemény habnak lennie!), majd keverjük hozzá a mascarponét is. Egy szitán keresztül passzírozzuk hozzá a leturmixolt eper nagy részét (ezzel a kis magoktól meg tudjuk szabadítani!), és keverjük rózsaszínre a masszát. A maradékot a tetejére fogjuk tenni díszítésként.

A kekszeket morzsoljuk össze, a habcsókokat vágjuk félbe, a mentát mossuk meg, majd aprítsuk fel apró darabokra. A félretett epreket is daraboljuk össze, majd jöhet a rétegelés!   

A poharak aljába szórjunk egy kevés kekszet, öntsünk rá egy réteget a krémből, tegyünk rá egy kevés habcsókot, és pár kocka epret. Ütögessük kicsit oda, hogy leülepedjen, majd tegyünk még egy kevés habcsókot, egy kevés mentát, epret, végül szórjuk meg még egy kevés keksszel. Díszítésként locsoljuk meg a megmaradt eperpürével.

Tegyük hűtőbe 1-2 órára ha van rá mód!

 

 

További epres receptek is érdekelnek? Olvass tovább>>

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!