Sütőzacskóban sült zöldfűszeres nyúlcomb (low carb és mindenmentes*)

Nem éppen sokszor került az elmúlt időszakban nyúlhús az asztalra, pedig néhány hozzávaló (leginkább friss zöldfűszer és olívaolaj) segítségével könnyen egy omlós, finom sült készíthető belőle.

A low carb és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban is könnyen fogyasztható!

HOZZÁVALÓK

2 egész nyúlcomb

friss rozsmaringág

friss kakukkfűág

1 babérlevél

1 nagy sipet só

0,5 dl olívaolaj

frissen őrölt szerecsendió

őrölt bors

1 gerezd fokhagyma

ELŐKÉSZÍTÉS

A combokat mossuk meg, majd töröljük szárazra. Szórjuk egy sütőzacskóba a fűszereket, nyomjuk hozzá a megtisztított és fokhagymapréssel átnyomott fokhagymagerezdet az olívaolajjal együtt. Tegyük bele a nyúlcombokat, majd alaposan dörzsöljük bele a fűszereket a húsba. Tegyük hűtőbe minimum 2-3 órára, (de a legjobb ha egész éjjelre marad).

ELKÉSZÍTÉS

Vegyük elő a zacskót a hűtőből, tegyük egy sütőlapra a sütés elött kb 1 órával, és zárjuk be a szalaggal. (nem kell egyből a hús mellett elkötni a zacskót, hagyjunk rá egy kicsit!)

A sütőt melegítsük elő 200°C-ra, majd az előmelegített sütőben süssük kb egy órát.

Köretkéntremekül illik hozzá saláta, püré, vagy rizs is.

Ha érdekelnek más köretek is, kattints ide! >>

Ha tetszett a poszt, köszönöm ha megosztod, hogy másokhoz is eljuthasson. Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:

  1. Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz! 
  2. A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel (hetente 1 alkalommal)postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
  3. Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
  4. És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
Címkék: , , ,
Tovább a blogra »