Gyorsan, egyszerűen elkészíthető ez a tésztasaláta is (a többit ide kattintva nézhetitek meg), amely remek akár előételnek, akár főfogásnak is.
A különlegességét a kapribogyó savanykás íze adja, amely helyett használható akár olívabogyó, vagy egy kevés balzsamecet is.
A tésztától függően a glutén-, laktóz-, tojás-, szójamentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK (1 főre)
100 gramm tészta
125 gramm laktózmentes joghurt
1 kisebb szelet füstölt lazac
1 tk kapribogyó
1 kk (dijoni) mustár
só, frissen őrölt tarka bors
késhegynyi őrölt szerecsendió
1 tk kapor + a tetejére
ELKÉSZÍTÉS
- A tésztát egy csipet sóval főzzük ki a csomagoláson feltüntetett ideig “al dente”-re.
- Tegyük egy tálba a joghurtot, az apróra vágott kapribogyót és a fűszereket.
- A lazacot csíkozzuk fel, majd tegyük félre.
- Az időközben megfőtt tésztát szűrjük le, majd tegyük a tálba a joghurthoz. Alaposan forgassuk össze, hogy mindenhol befedje a szósz, majd tegyük félre 10-15 percre. (Amíg hagyjuk, hogy magába szívja a szószt érdemes párszor átkeverni.)
- Tálalás előtt keverjük bele a füstölt lazaccsíkokat, majd kaporral megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a poszt, köszönöm ha megosztod, hogy másokhoz is eljuthasson. Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:
- Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
- A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel (hetente 1 alkalommal)postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
- Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
- És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
Kommentek