Mint a blogról is kiderül, nagy csokoládés sütemény rajongók vagyunk. A legnagyobb kedvenc pedig a brownie. (A blogon szereplő brownie receptek ide kattintva elérhetők >>.)
Most is egy nagy gyorsan, és egyszerűen – nem mellékesen pedig gyerekkel együtt elkészíthető – változat készült.
A glutén-, szója, és laktózmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK (20×20 centiméteres formához)
200 gramm magas kakaótartalmú csokoládé (glutén-, szója-, laktózmentes)
150 gramm laktózmentes vaj
125 gramm cukor v. 150 gramm eritritol
100 gramm rizsliszt
80 gramm darabosra darált mandula
3 egész tojás (közepes)
1 tk vaníliaaroma
csipet só
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 170°C-ra (légkeveréses fokozat).
A csokoládét a vajjal együtt olvasszuk meg (vagy vízgőz fölött, vagy a mikróba rakva). Keverjük el benne az édesítőt, a vaníliaaromát a csipet sót, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat is. Szórjuk hozzá a lisztet és a mandulát is, majd addig keverjük, míg egy homogén masszát nem kapunk. Sütőpapírral bélejünk ki egy 20×20 centiméteres formát, majd öntsük bele a masszát, és az előmelegített sütőben süssük 25 percig. (Kívül szárazabb, belül puhább lesz, de ahogy hűl megszilárdul!)
Langyosra hűtve kínáljuk!
Ha tetszett a poszt, köszönöm ha megosztod, hogy másokhoz is eljuthasson. Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:
- Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
- A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel (hetente 1 alkalommal)postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
- Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
- És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
Kommentek