Több padlizsános recept található már a blogon, van mikor köretként, van mikor krémként vagy salátaként kerül asztalra. Most is egy nagyon egyszerű, kevés hozzávalós gyors változata készült.
Próbáljátok ki, mert nagyon finom és nem mellékesen low carb és *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban is könnyen fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
1 közepes méretű padlizsán
1 gerezd fokhagyma
1 marék friss rozmaring
2 ek olívaolaj
frissen őrölt tarka bors
frissen reszelt szerecsendió
1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
A padlizsánokat mossuk meg, és töröljük szárazra.
Vágjuk félbe, majd tegyük a feleket a lila részükkel lefele egy sütőtálba.
Reszeljük rá (fokhagymanyomóval is rányomható) a megtisztított fokhagymagerezet, borsozzuk meg, reszeljünk rá egy kevés szerecsendiót, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Tegyük rá a rozmaringágakat, majd egy alufóliával fedjük be.
Előmelegített sütőben süssük kb 35-40 percet (vagy amíg meg nem puhul).
Tálalás előtt sózzuk meg, és azonnal kínáljuk!
Ha tetszett a poszt, köszönöm ha megosztod, hogy másokhoz is eljuthasson. Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor: