Gyors ebéd, vagy vacsora lehet ez a mediterrán ízvilágúra pácolt csirkemellcsíkokból készülő fogás. Nagyon gyorsan kész van és kevés hozzávalóból áll, viszont érdemes időt szánni arra, hogy a pác kellőképpen átjárja a húst, mert nagyon finom lesz tőle. Ha van rá mód, érdemes már előző este bepácolni a húst. (Ebben az esetben tegyük hűtőbe!)
Másnap sütés előtt kb fél órával vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen, majd a felhevített serpenyőben süssük meg pár perc alatt.
Ha nem szempont a tejmentesség, tálaláskor kínáljatok hozzá még feta sajtot is!
LOW CARB, és *mindenmentes, vagyis a glutén-, tej-, tojás-, szójamentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
2 csirkemellfillé
4 ek olívaolaj
1/2 marék zöld olívabogyó
1/2 kk őrölt babérlevél
1 késhegynyi frissen őrölt szerecsendió
1 gerezd fokhagyma
1 tk kakukkfű
1 kk oregánó
1 kk pirospaprika
só
frissen őrölt tarka bors
ELKÉSZÍTÉS
A csirkemelleket mossuk meg, töröljük szárazra majd egy éles késsel csíkozzuk fel (próbáljunk minél hasonlóbb méretű csíkokra vágni, hogy ugyanannyi idő alatt süljenek át!)
Öntsük egy nagyobb tálba az olívaolajat, a nagyon apróra vágott olívabogyókat és a fűszereket. Egy villával keverjük össze, majd tegyük bele a csirkemellcsíkokat. Alaposan (kézzel) masszírozzuk bele a húsba a pácot, majd tegyük félre minimum egy órára.
Sütéshez hevítsünk fel egy serpenyőt (zsiradék nem kell, mert van elég a húson!), tegyük bele a bepácolt csirkemellcsíkokat és közepes hőmérsékleten egy csipesz segítségével pár percenként megfordítva süssük készre 8-10 perc alatt.
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor: