Köretként érdemes körülnézni a hagyományos köreteken túl ezek között a minimum gluténmentes köretek között is, nálunk szerencsére a zöldségpürék, párolt spenót, párolt zöldbab általában jöhetnek.
Következzenek hát a minimum gluténmentes diétákban fogyasztható gyerekmenük!
HÉTFŐ
300 gramm zöldborsó-babyrépa keverék (mirelit)
2-3 ek olívaolaj
1 ek szárított petrezselyem
0,5 db vékonyabb póréhagyma
1 fokhagymagerezd
0,5 kk köménymag
0,5 kk mustármag (elhagyható)
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
5-6 szem fekete bors
1 db babérlevél
só
HOZZÁVALÓK
500 gramm csirkemell
1 közepes szál póréhagyma
1+1 ek kókuszzsír
só
késhegynyi őrölt szerecsendióval
1 tk útifűmaghéj
2 ek burgonyapehely + 3 ek a hempergetéshez
KEDD
1 közepes fej brokkoli
1 db fokhagymagerezd
5 deci tej
4 deci víz
só, frissen őrölt tarka bors
2 tk kapor
1 vékonyabb póréhagyma
HOZZÁVALÓK
kb 1,2 kiló csirke
1 kiló nagyszemű só
HOZZÁVALÓK
750 gramm fagyasztott magozott megy
3 ek eritritol
1/2 citrom leve
1 kk őrölt fahéj
2 ek tápióka keményítő
SZERDA
HOZZÁVALÓK
kb 500 grammnyi – kedvünk szerinti – felkockázott,darabolt gyümölcsök
1 kk fahéj
2-3 szem szegfűszeg
2 ek eritritol
1 banán
250 ml kókusztej
100 ml víz
HOZZÁVALÓK
6 db alma
12 kocka csokoládé
6 db fahéjrúd
6 x 1/2 kk vaníliaaroma
1 ek zsiradék (kókuszzsír)
1 kg mirelit zöldborsó
5 deci rizstej
5 ek rizstejszín
1 közepes főzőhagyma
1 tk só
1/2 kk frissen őrölt tarka bors
1/2 kk őrölt szerecsendió
1 db vékony gerezd fokhagyma
1 marék petrezselyem
HOZZÁVALÓK
4 kis tojás sárgája
20 gramm kukoricakeményítő
20 gramm cukrozatlan, holland kakaópor
4 dl cukrozatlan (mandula)tej
40 gramm édesítő
100 gramm toblerone
4 db száraz kenyér
1 db vöröshagyma
3 db fokhagymagerezd
7,5 dl paradicsomszósz (1 üveg)
1,5 dl zöldségalaplé
1 maréknyi bazsalikom
1 csipet só, bors
2 ek olívaolaj
2 ek parmezán
vagy ez:
2 ek ketchup
6 deka főtt rizs
6 deka sonka
1 ek olívaolaj
6 deka sajt
1 ek natur joghurt
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0,7 l paradicsomlé
1 tojás
só, bors
bazsalikom
6 kiklopfolt csirkemellfilé
6 szelet jó minőségű sonka
6 szelet laktózmentes sajt
10 deka laktózmenetes vaj
20 deka zsemlemorzsa v. darált kukoricapehely v. zabkorpa
provence-i fűszerkeverék
só
frissen őrölt tarkabors
(fogpiszkálók)
HOZZÁVALÓK
4 nagy tojás
4 púpozott evőkanál liszt
4 csapott evőkanál cukor v. 4 púpos evőkanál eritritol
csipet só
1 kk citromlé (elhagyható!)
4 főtt sárgarépa
2 főtt fehérrépa
1,5 liter húsleveslé
10 deka lencse
babérlevél
füstölt kolbász
2 tk őrölt pirospaprika
3 ek olívaolaj
negyed póréhagyma
petrezselyem
só, bors
kb 25 deka rövid metélt tészta (gluténérzékenység esetén gluténmentes rövid metélt)
1-2 ek olívaolaj
6-8 deka búzadara (gluténérzékenység esetén rizs v. kukorica)
csipetnyi só a tálaláshoz
porcukor/porXukor, és/vagy lekvár
VASÁRNAP
kb 0,5 liter húsleves leve
2 db levesben főtt sárgarépa
3 db levesben főtt fehérrépa
1/2 db levesben főtt zellergumó
frissen reszelt szerecsendió
4 db csirkemell
250 gramm reszelt ementáli (vagy mozzarella)
2 db egész tojás
só, bors
1 csomag vaníliás puding
500 gr túró vagy faisselle ( nagyon lecsepegtetve és többször átcsomagolva)
1 tk narancsvirág aroma (elhagyható)
4 ek nyírfacukor
1 marék mazsola
1 citrom leve és reszelt héja
4 közepes tojás
1 csipet só
Tetejére:
3-4 ek sárgabaracklekvár
díszítőcukor
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor: