Chez Sandra

Tavaszi tekercs gyorsan, zsírszegényen (mindenmentes*)

Nagyon szeretjük a tavaszi tekercset, de nem a zsíradékban kisütött változatát, hanem a – bundáskenyérhez hasonlóan – sütőben, minimális zsiradékkal készülő változatát. Az külön jó benne, hogy bármilyen zöldségeket tehetünk bele ami éppen otthon van (káposzta, gomba, paprika, stb…). De akár húsos, vagy halas változatban is elkészíthető, ebben az esetben azonban érdemes a húsokat és a halakat előpárolni/sütni.

 

A rizslapokkal nem a legegyszerűbb a munka, ezért érdemes egy pár plusz lapot is vásárolni, hogy legyen tartalék! Gyors, és határozott mozdulatokkal készítsük, mert ha beáztattuk a lapokat eléggé ragadósak lesznek. Ezért egyszerre mindig csak egyet készítsünk el amit azonnal megtöltünk és fel is tekerünk.

 

*Mindenmentes, vagyis a glutén-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! 

Ha szempont a gluténmentesség, mindenképpen 100%-ban rizslisztből készült rizspapírokat és üvegtésztát vásároljunk!

 

 

HOZZÁVALÓK

 

12 db rizspapír (20 centiméter átmérőjű)
100 gramm üvegtészta
100 gramm káposzta
4 szál újhagyma
1 vékony gerezd fokhagyma
1 tk frissen reszelt gyömbér 
2 közepes sárgarépa
1 fehérrépa
csipetnyi só 
frissen őrölt tarka bors
0,5 dl szójaszósz (elhagyható!)
1 ek rizsecet
1 tk szezámolaj
1 púpos marék petrezselyem

olívaolaj a kenéshez

 

ELKÉSZÍTÉS

 

Az üvegtésztát kissé törjük össze, és áztassuk be meleg vízbe, majd ha már megpuhult szűrjük le, és tegyük egy nagy tálba. (kb 10 perc)

A zöldségeket tisztítsuk meg, majd a megmosott és szárazra törölt gyömbérrel együtt reszeljük bele a tálba az üvegtészta mellé.

Ízesítsük a fűszerekkel, a szójaszósszal, rizsecettel és a szezámolajjal.

Adjunk hozzá egy kb csapott maréknyi petrezselymet (a többit tegyük félre tálaláshoz!), majd alaposan forgassuk össze.

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.

Egy nagyobb lapos tálba (pl: pitesütő tál) öntsünk egy kevés meleg vizet. Fogjunk  egy rizspapírt, áztassuk be vízbe (kb: 5-10 másodperc alatt megpuhul), majd tegyük egy tiszta konyharuhára. 

Kanalazzunk a közepére kb két púpozott evőkanálnyit a töltelékből. Először hajtsuk rá a körlap jobb majd bal oldalát is, végezetül tekerjük fel. Tegyük egy kerámiabevonatú sütőlapra/tepsire, majd a többit is ugyanígy készítsük el. 

Kenjük le olívaolajjal, és az előmelegített sütőben 18-20 perc alatt süssük készre.

 

Szójaszósszal és/vagy különböző mártogatókkal és friss petrezselyemmel megszórva azonnal kínáljuk!

 

 

 

Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:

  1. Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz! 
  2. A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
  3. Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
  4. És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
cs_fb
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!