Ha már a karácsony nagy hevében égünk épp itt az ideje, hogy a karácsonyi gyümölcskenyérről is gondoskodjunk! Pofonegyszerű elkészíteni – mindösszesen 10 perc munkával összerakható -, nem kell pihentetni, és nem is kell várni. Csak összekeverjük és már süthetjük is!
A low carb, és a glutén-, liszt-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
50 gramm darált mandula
50 gramm kókuszliszt
10 gramm darált mogyoró
½ tk szódabikarbóna
6 db kisebb tojás
100 gramm eritritol
45 gramm olvasztott kókuszzsír
egy csipet só
1 kezeletlen héjú citrom leve és lereszelt héja
2 ek narancslé
1 ek vaníliaaroma
1 tk mézeskalácsfűszer
1 marék aszalt gyümölcs (áfonya, sárgabarack, stb…)
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A vaníliaaromát keverjük el a mézeskalácsfűszerrel, majd keverjük hozzá az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, és tegyük félre!
A tojásokat a tálas mixer legmagasabb fokozatán jó pár perc alatt habossá verjük, majd – immár egy kézi habverővel – hozzákeverjük óvatosan a szódabikarbónával elkevert darált mandula-darált mogyoró – kókuszliszt keveréket. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is, majd óvatosan keverjük össze. Végezetül keverjük hozzá a vaníliaaromában áztatott aszalt gyümölcsöket is.
Öntsük sütőpapírral bélelt formába, majd az előmelegített sütőben fél óra alatt süssük készre. (tűpróba!) Rácson hagyjuk kihűlni, majd csokoládéval és reszelt citromhéjjal megszórva tálaljuk!
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:
- Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
- A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
- Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
- És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
Kommentek