Finom és elronthatatlan ez a többszöresen mentes csokoládétorta, a rajta lévő krém pedig még jobban feldobja. Ha nem szeretitek a kókusz ízét készülhet “sima” tejszínnel és kókuszreszelék helyett darált mandulával is, vagy ha mégis szempont a laktózmentesség, a kókusztej kiváltható laktózmentes tejszínnel is.
A glutén-, liszt-, tej-, laktóz-, szója-, tojásmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
400 gramm kókusztej
150 gramm eritritol v. 125 gramm nyírfacukor
150 gramm rizsliszt
100 gramm magas kakaótartalmú csokoládé (mentes!)
50 gramm kókuszreszelék
10 gramm cukrozatlan kakaópor
tetejére:
2 dl laktózmentes tejszínhab
4 púpos evőkanál csokoládékrém
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A száraz hozzávalókat keverjük el egy tálban.
A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett (vagy mikróban), majd keverjük bele a kókusztejet is. Több adagban öntsük a száraz hozzávalókat a masszához és alaposan keverjük el.
Öntsük egy 22 centis szilikon tortaformába, majd az előmelegített sütőben süssük készre kb 30-35 perc alatt.
Amíg hűl, készítsük el a krémet:
A hűtőhideg tejszínhabot egy robotgéppel verjük fel kemény habbá, majd keverjük bele a felolvasztott csokoládékrémet is. Tegyük egy habzsákba, és nyomjuk az időközben kihűlt torta tetejére.
Díszítéshez “locsoljuk” meg kb 2 kockányi felolvasztott csokoládéval.
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor: