Chez Sandra

Triplacsokis brownie (glutén-, szója-, cukor-, laktózmentes)

Villámgyorsan kellett valamilyen édesség, és brownie már régen volt. Van a blogon többféle recept is, most egy rizslisztből készülő triplacsokoládés recepttel gazdagodott a repertoár. Triplacsokis, mert nem csak a tésztájában van olvasztott csokoládé, hanem érdemes bele is szórni, és miután megsült a tetejére is csurgassunk egy keveset. 

Gyorsan kész van, és nagyon egyszerű, így aki még sosem sütött browniet az is nyugodtan álljon neki. 

 

Csokoládétól függően a glutén-, laktóz-, szójamentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

 

 

 

 

 

A végén tényleg ne spóroljátok le a feldarabolt csokoládé beleszórását, mert ettől még finomabb lesz ez a nagyon csokis finomság.  Sőt! Ha van otthon egy kevés karamella, érdemes azt (is) beleszórni, attól még különlegesebb lesz!

 

HOZZÁVALÓK

 

100 + 20 gramm csokoládé
70 gramm rizsliszt
70 gramm nyírfacukor v. 50 gramm eritritol
70 gramm laktózmentes margarin
1 kk vaníliaaroma
4 közepes tojás

tetejére kb 20-20 gramm fehér és étcsokoládé 

 

ELKÉSZÍTÉS

 

A sütőt melegítsük elő 165°C-ra (légkeveréses funkción).

A tojásokat az édesítővel és a vaníliával – egy robotgéppel – verjük fel habosra. Gözfürdő felett olvasszuk össze a (100 gramm) csokoládét a margarinnal, majd keverjük a tojásos masszához.

Lassan kevergetve adjuk hozzá a rizslisztet, majd öntsük a masszát egy 25×25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg az apróra vágott (20 grammnyi) csokoládéval.

(Sütőtől függően) kb 20 perc alatt süssük készre.

 

Mikor langyosra hűlt csurgassuk meg a tetejét fehér és/vagy fekete olvasztott csokoládéval, majd reszeljünk is rá egy keveset. (Én egy kevés növényi tejjel kevertem el a csokoládét és úgy olvasztottam meg vízgőz felett, így könnyebb volt rácsurgatni.)

 

 

 

Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:

  1. Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz! 
  2. A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
  3. Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
  4. És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
cs_fb

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!