Ismét egy remek körettel bővült a repertoárunk, mégpedig egy gyönyörű színű, izgalmas ízű körettel, ami csodálatosan mutat a tányéron is. Az már csak ráadás, hogy alakbarát is, és a kevés hozzávalós gyors fogások között is helye van, hiszen nem kell hozzá csak édesburgonya, sárgarépa, fokhagyma és a fűszerek.
Ha esetleg köretként maradna meg, kenjétek rá pirítósra is szendvicskrémként, úgy is nagyon finom!
A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, szójamentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
1 nagyobb édesburgonya (batáta)
3 nagy sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
fűszerek: só, frissen őrölt tarkabors, kevés frissen reszelt szerecsendió
2-3 ek petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
A sárgarépákat és az édesburgonyát tisztítsuk meg, és daraboljuk fel kb egyforma méretű darabokra. Tegyük egy magasabb falú főzőedénybe, majd öntsük fel bőven vízzel. Fokhagymanyomóval préseljük bele a megtisztított fokhagymát, adjunk hozzá egy nagy csipet sót és 10-12 perc alatt fedő alatt közepes hőmérsékleten főzzük készre.
Szűrjük le, (a főzővízből tegyünk félre fél-háromnegyed decit) és botmixer segítségével pürésítsük össze.
Ha nem túl krémes, addig adogassuk hozzá a főzővizet, míg a kívánt krémes állagot el nem érjük. (Mi egy kicsit darabosabban szeretjük.)
Ízesítsük a fűszerekkel, keverjük el alaposan, majd szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk!
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor: