Már van fent a blogon egy tejszínes sajtos penne, azonban úgy gondoltam hogy ezt a villámgyorsan elkészíthető verzióját is hozom. Mivel nem kell sok hozzávaló hozzá, így ismét helye van a kevés hozzávalós finom fogások között is ugyanúgy mint a gyors ebédek és gyors vacsorák mellett is.
Nagyon gyorsan elkészíthető ez az igazi bendőmelengető fogás, mert míg a tésztát kifőzzük el is készíthető a szósz, melyben csak megforgatjuk a tésztát, és már kínálható is!
A glutén-, és laktózmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
100 gramm gluténmentes spagetti
2,5 dl laktózmentes tejszín
50 gramm laktózmentes keménysajt
3 szelet (szárított) sonka
2 ek kukorica(konzerv)
1 L-es tojás
fűszerek: só (csínján, mert a sonka is sós!), frissen őrölt tarka bors, késhegynyi őrölt szerecsendió, 1 nagyon vékony gerezd fokhagyma
1 csapott marék petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
A tésztát a csomagoláson jelzett módon főzzük al dentere.
Egy tálba keverjük el a tojást és a tejszínt, majd préseljük bele a fokhagymát is.
Ha megfőtt a tészta, szűrjük le.
Egy serpenyőben (zsiradék nélkül!) kezdjük el pirítani a sonkát. Ha már elég kemény/száraz, vegyük ki belőle és tegyük félre. Öntsük a serpenyőbe a tojásos tejszínt, keverjük bele a tésztát és a kukoricaszemeket, majd szórjuk meg a lereszelt sajttal. Ízesítsük a fűszerekkel, majd tálaljuk ki tányérba. Szórjuk meg a megmosott majd megszárított és feldarabolt petrezselyemmel, öröljünk rá egy kevés tarkaborsot még, díszítsük fel a sonkachipssel és azonnal tálaljuk!
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor: