Chez Sandra

Remek köret 10 perc alatt: fokhagymás párolt zöldbab (LOW CARB, MINDENMENTES)

El sem hiszem, hogy az egyik legnagyobb kedvencünk, a párolt zöldbab még nem szerepel a blogon. Olyan nagy kedvencünk, hogy hetente egyszer biztos, hogy tányérra kerül. Remek kísérő halak, frissen sültek, de akár kolbászok mellé is! Villámgyors elkészíthetősége miatt pedig abszolút helye van a remek köret 10 perc alatt c. sorozatunkban.

Mivel nálunk szempont a tejmentesség, így én általában kókuszzsíron vagy olívaolajon futtatom meg, de ha nem szempont készíthetitek vajjal is! Egyszerűen elronthatatlan, a titka csak annyi, hogy frissen kell készíteni, tényleg csak tálalás előtt!

 

A low carb, és a mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, szójamentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

 


paroltbab_1

 

 

HOZZÁVALÓK 

 

300 gramm zöldbab
1 ek zsiradék
só, frissen őrölt tarka bors
1 vékony gerezd fokhagyma

 

ELKÉSZÍTÉS

 

A zöldbabokat egy szűrőbe rakva folyó víz alatt mossuk át, majd töröljük szárazra. Végeit éles késsel vágjuk le!

Egy serpenyőben hevítsük fel a zsiradékot, majd dobjuk rá a megtisztított és négybe vágott fokhagymagerezdet. Adjuk hozzá a megpucolt babokat, és 4-5 perc alatt pároljuk puhára. Zárjuk le, ízesítsük sóval, frissen őrölt tarka borssal és azonnal tálaljuk!

 

paroltbab_2

 

Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:

  1. Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz! 
  2. A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
  3. Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
cs_fb
 
 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!