A nyári nagy melegben is elkészíthetjük néhány hozzávalóból ezeket a finom, sütés nélküli desszertgolyókat. Pár perc alatt összerakható, viszont érdemes rászánni a hűtőben való pihentetésre, hogy magába tudja szívni a folyadékot.
A hempergetéshez használható kókuszreszelék, vagy akár darált mag (pl.: mandula) is.
Low carb, mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
125 gramm darált mandula
50 gramm kókuszcukor v. 75 gramm eritritol
30 gramm kókuszolaj
5 ek kókuszkrém
2 ek cukrozatlan holland kakaó
1 ek kávé (elhagyható!)
1 tk cukormentes lekvár
kókuszreszelék és egy csipet kezeletlen héjú reszelt narancshéj (elhagyható!) a forgatáshoz
ELKÉSZÍTÉS
A kókuszzsírt olvasszuk meg mikróban vagy vízgőz felett, majd adjuk hozzá a kávét és a nedves hozzávalókat. Keverjük hozzá az eritritolt, majd a többi száraz hozzávalót is. Tegyük hűtőbe egy órára, majd nedves kézzel formázzunk a masszából kis golyókat, végezetül forgassuk meg narancshéjjal elkevert kókuszreszelékben.
Akár azonnal is fogyasztható, bár érdemes legalább egy órára hűtőszekrénybe tenni, így van ideje visszakeményedni a kókuszzsírnak.
kb 30 db kis golyó lesz belőle
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:
- Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
- A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
- Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: