A madeleine mellette a másik nagyon egyszerű, és finom francia édesség a financier. Ez a kicsit ragadós, belül tömör sütemény eredetileg Párizsból származik. Több formában is létezik, az “igazi” egy téglalap alakú kis piskóta de akár egy kisméretű muffinformában is megsüthető (én mindig így sütöm).
A gyors édesség kategóriában abszolút helye van, mert pár perc munkával összerakható, és kb 10-12 percnyi sütés után már kínálható is!
A glutén-, szója-, tej-, hozzáadott cukortól mentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK (16 darabhoz)
2 nagy tojás fehérjéje
60 gramm rizsliszt
40 gramm cukor v. 60 gramm eritritol
35 gramm növényi margarin
16 szem málna
porcukor v porXukor a szóráshoz (elhagyható!
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A tojásfehérjéket egy villával verjük fel (nem kell habbá verni!). Adjuk hozzá a édesítőt és a megolvsztott zsiradékot is, végezetül keverjük bele a rizslisztet. Kb evőkanálnyi adagokat kanalazzunk a szilikon formába, majd nyomkodjuk a közepükbe a megmosott és megszárított málnaszemeket is.
Előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük készre (tűpróba!) Ha megsült vegyük ki, és hagyjuk picit kihűlni a formában, majd tegyük tányérra, szórjuk meg egy kevés porcukorral/porXukorral, és már kínálható is!
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor: