Szeretem a nem túl bonyolult, gyorsan elkészíthető ebéd és vacsora recepteket. Ez is egy ilyen, néhány hozzávalós recept lett: krumpli, tapenád (olajbogyókrém), kecskesajt és tojás.
Ha nincs olajbogyókrémünk, elkészíthető pestóval is, de ha szempont a gluténmentesség, mindenképpen törekedjünk arra, hogy gluténmentes legyen!
Nálunk Férjnek készült második fogásként egy tárkonyos raguleves után, így nem csináltam nagy adagot, amit két kisebb (10×5 centis) szilikonformában sütöttem meg 180°C-on 20 perc alatt.
A glutén-, liszt-, szója-, hozzáadott cukormentes diétákban fogyasztható!
Érdemes kipróbálni, a húsvéti hidegtálak mellé is remekül passzol!
HOZZÁVALÓK
4 kisebb krumpli
4 tk olívabogyókrém
1 nagy tojás
2 púpos ek friss kecskesajt
frissen őrölt tarka bors
tetejére tejföl
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A krumplikat tisztítsuk meg, vágjuk fel vékony karikákra, majd tegyük egy tálkába. Kanalazzuk rá az olajbogyókrémet, és alaposan keverjük össze (törekedjünk arra, hogy minél jobban kenjük be vele a burgonyakarikákat).
A kecskesajtot villával törjük át egy másik tálkában, üssük hozzá a tojást, öröljünk rá egy kevés tarka borsot, majd villával keverjük el egy homogén masszává.
Tegyük két szilikonformába a burgonyaszeleteket, és öntsük le a kecskesajtos masszával. Kicsit ütögessük oda a pulthoz, így oszlatva el egyenletesen a masszát (ne maradjon levegős).
Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt süssük készre!
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor: