Nem igazán lehet azt mondani ránk, hogy főzelékpártiak lennénk. Míg kicsik voltak a gyerekek is inkább a sűrűbbre főzött krémleveseket kapták, viszont van egy-két olyan főzelék amely nem maradhat el nálunk (sem). A spenót és a töltött paprika mellett sűrűbben asztalra kerülő étel még a zöldborsófőzelék.
Egy időben a kókusztejjel felturbózott változat volt a favorit, majd miután teljes tejstop következett valahogy kikopott a menüből. Én úgy is emlékeztem, hogy igazából én voltam oda érte, a család többi tagja nem, de egy beszélgetés során feljött, hogy ha legközelebb egyedül leszek itthon csinálok magamnak. Erre kaptam reakcióként, hogy szívesen csatlakoznának hozzám, készítsem inkább valamelyik szombaton sport utánra.
Mivel szempont volt, hogy továbbra is tejmentes legyen, így rizstejszín és rizstej keverékével készült, és mint már a kókusztejes változatánál is, ebben az esetben is saját magával sűrítettem vissza. Így elmondható, hogy a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! (Nem is értem a hagyományos változatához miért adtam mindig édesítőt, épp elég édes lesz így is!)
Feltétként halat, kacsaszívet, vagy májat szoktam kínálni hozzá!
1 kg mirelit zöldborsó
5 deci rizstej
5 ek rizstejszín
1 közepes főzőhagyma
1 tk só
1/2 kk frissen őrölt tarka bors
1/2 kk őrölt szerecsendió
1 db vékony gerezd fokhagyma
1 marék petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor: