Chez Sandra

Karácsonyi habkarika (glutén-, liszt-, szója-, tejmentes)

Habcsók már sokszor szerepelt a blogon, mert szerintem az egyik legjobb módja a megmaradt tojásfehérje eltűntetésének. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekeim annyira szeretik, hogy szerintem minden nap megennék – persze nem kapják minden nap.

Viszont karácsony közeledtével nem csak habcsókként, hanem habkarikaként is el szoktuk készíteni. Mióta egy videóban láttam a neten, hogy a habzacskóba tettek egy kevés ételfestéket (nálunk céklaport), azóta pedig már nem csak fehér, hanem rózsaszín, és csíkos karikák is készülnek.

 

A glutén-, liszt-, tej-, szójamentes diétákban fogyasztható!

 

habkarika_2

 

HOZZÁVALÓK

 

2 tojásfehérje
200 gramm porcukor
2 ek citromlé
4 gramm kukoricakeményítő

 

ELKÉSZÍTÉS

 

Melegítsük elő a sütőt 70 °C-ra (légkeveréses funkción, ha nincs akkor 80°C-ra).

Az édesítőt a tojásfehérjével együtt tegyük egy tálba, és vízgőz felett addig keverjük, míg csípős nem lesz. Vagyis ha beledugjuk az ujjunkat forró, csípő érzést kell kapnunk. 

Ha már csíp, öntsük át egy robotgépbe, vagy egy elektromos habverővel verjük fel kemény habbá – ez 15-18 perc is lehet! – a citromlével, és a kukoricakeményítővel együtt.

Tegyünk sütőpapírt a tepsibe, majd (ha színezni akarjuk, akor ennél a pontnál érdemes pár csepp színezőt tenni pl a habzsák belső oldalára, és) kanalazzuk a zsákba a krémet. Nyomjunk karikákat belőle a sütőpapírra, majd előmelegített sütőben szárítsuk ki kb 2 óra alatt. Akkor jó ha már kemény, és le lehet szedni a sütőpapírról.

 

habkarika

 

Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz ott biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
 
 
cs_fb

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!