Habcsók már sokszor szerepelt a blogon, mert szerintem az egyik legjobb módja a megmaradt tojásfehérje eltűntetésének. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekeim annyira szeretik, hogy szerintem minden nap megennék – persze nem kapják minden nap.
Viszont karácsony közeledtével nem csak habcsókként, hanem habkarikaként is el szoktuk készíteni. Mióta egy videóban láttam a neten, hogy a habzacskóba tettek egy kevés ételfestéket (nálunk céklaport), azóta pedig már nem csak fehér, hanem rózsaszín, és csíkos karikák is készülnek.
A glutén-, liszt-, tej-, szójamentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
2 tojásfehérje
200 gramm porcukor
2 ek citromlé
4 gramm kukoricakeményítő
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 70 °C-ra (légkeveréses funkción, ha nincs akkor 80°C-ra).
Az édesítőt a tojásfehérjével együtt tegyük egy tálba, és vízgőz felett addig keverjük, míg csípős nem lesz. Vagyis ha beledugjuk az ujjunkat forró, csípő érzést kell kapnunk.
Ha már csíp, öntsük át egy robotgépbe, vagy egy elektromos habverővel verjük fel kemény habbá – ez 15-18 perc is lehet! – a citromlével, és a kukoricakeményítővel együtt.
Tegyünk sütőpapírt a tepsibe, majd (ha színezni akarjuk, akor ennél a pontnál érdemes pár csepp színezőt tenni pl a habzsák belső oldalára, és) kanalazzuk a zsákba a krémet. Nyomjunk karikákat belőle a sütőpapírra, majd előmelegített sütőben szárítsuk ki kb 2 óra alatt. Akkor jó ha már kemény, és le lehet szedni a sütőpapírról.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: