Tudod mi kell a világ legegyszerűbb – és szerintem a legfinomabb – sült csirkéjéhez? Két beszerzendő hozzávaló. Igen, kettő! Só, és csirke. Ha nagyon pontosak akarunk lenni, kell még sütő, tepsi és alufólia is, de ezek talán akadnak otthon. Viszont sem fűszer, sem extra hozzávaló nem kell hozzá!
Mivel nem adunk a húshoz semmi zsiradékot, semmi allergén anyagot, így remek összehangolási lehetősége lehet az ételallergiáknak, így csodás főfogása lehet a karácsonyi asztalnak is.
Ha módunkban áll érdemes hozzá jó minőségű csirkét használni, mert az igazán finom csirkesült titka magában a jó minőségű csirkében rejlik!
Néha időhiány miatt vettünk még csirkesütőnél sült csirkét, de mióta megtudtam, hogy a franciák sokszor vízzel elkevert tejporral (igen, tejporral) kenik meg a sülteket, hogy szép pirosra süljön már nem vetemedek rá. Erről itt látható is egy videó:
A következő recept a low carb, a paleo, és a mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás, hozzáadott cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
kb 1,2 kiló csirke
1 kiló nagyszemű só
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A csirkét mossuk meg, majd töröljük szárazra!
Egy tepsibe szórjuk bele a sót, egyengessük el benne, majd tegyük rá a csirkét.
Fedjük le alufóliával, és tegyük a sütőbe.
A szárnyvégeket fordítsuk be a szárnytő alá, majd az előmelegített sütőben süssük kilónként kb. 45 percig. Az utolsó kb negyed órára vegyük le az alufóliát, és süssük készre.
(Ha tudja a sütő lehet pár perce a végén grillre is kapcsolni, de anélkül is szép és ropogós lesz a bőre!)
Ha kész, vegyük le a sóágyról (szedjük le róla a rátapadt sószemeket), hagyjuk pár percet pihenni, és már kínálható is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: