Mostanság eléggé rá vagyunk kattanva a különböző saltátákra. Én általában húsok, halak mellé szeretem enni, Férj inkább valami zöldséggel párosítja.
A “szokásos” hideg saláták során most egy csicseriborsóból készített változattal bővítettük. Mivel volt itthon üveges, főtt csicseriborsóm abból készítettem el 10 perc alatt ezt a finom, friss salátát. Ha viszont a száraz váltzatával dolgoznátok, azt előző este érdemes fokhagymás-sós-lilahagymás vízbe beáztatni!
A glutén-, liszt-, szója-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható! Növényi tejszínből készítve a tejmentesben is!
HOZZÁVALÓK
200 gramm csicseriborsó (főtt)
150 ml natúr görög joghurt v. növényi joghurt
2 ek mustár
2 ek olívaolaj
1 tk ecet
2 púpus ek majonéz
1 vékony gerezd fokhagyma
1 marék friss petrezselyem
só, frissen őrölt tarka bors
ELKÉSZÍTÉS
A majonézt keverjük el egy tálban a mustárral, az ecettel és a joghurttal. A csicseriborsót csepegtessük le, majd adjuk a majonézes krémhez. A megtisztított fokhagymát fokhagymapréssel nyomjuk hozzá a többi fűszerrel együtt. A megmosott és leszárított petrezselymet aprítsuk fel, majd keverjük hozzá a kb.: háromnegyed részét. Alaposan forgassuk össze, majd kínálás előtt szórjuk meg a maradék petrezselyemmel, őrölt tarka borssal, végezetül locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: