Uborkás túrós szendvicskrém (glutén-, laktóz-, tojás-, szója-, hozzáadott cukormentes)

Néha jól tud esni egy kicsit túllépni a hagyományos formákon, és a “sima” szendvics helyett kisebb falatokat készíteni. Ha nem akarunk túlbonyolítani például egy vendégvárást, vagy csak előételként kellene néhány falatka, jól jöhet egy finom krém, ami feldobja kicsit a szendvicsünket. Arról nem is beszélve, hogy ha esetleg rosszul evő a gyerek, könnyebben elfogadja talán a zöldségeket is ilyen formában.

Mint nagy konyhai “kütyügyűjtő”, most sem tudtam hazajönni egy cserélhető fejű szaggató nélkül, amit azonnal ki is kellett próbálnom, de egy  pogácsaszaggatóval is könnyen kiszúrhatóak a formák.

Bármilyen hozzávalót használhatunk hozzá, nálunk most egy uborkás túrókrém került bele, ennek fogom leírni a pofonegyszerű elkészítését. A falatkák összeállításakor érdemes olyan zöldséget használni, amely könnyen egyben marad. Uborka, paprika jó választás hozzá. Nálunk még került bele sajt, és sonka is.

A krém a glutén-, laktóz-, tojás-, szójamentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

HOZZÁVALÓK

200 gramm laktózmentes túró

4 ek laktózmentes tejföl

1/4 kígyóuborka

1 csipet só

1 vékony gerezd fokhagyma

1 késhegynyi fehér bors

késhegynyi őrölt kömény

késhegynyi őrölt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS

 

Az uborkát és a fokhagymát reszeljük le kis lyukú reszelőn, sózzuk meg, és tegyük félre. Ha leveteresztett, alaposan nyomkodjuk ki, és botmixerrel pürésítsük krémmé a tejföllel és a túróval együtt. Ízesítsük a fűszerekkel és felhasználásig tegyük hűtőbe! 

 

 

Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz ott biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
 

 

Tovább a blogra »