Néha jól tud esni egy kicsit túllépni a hagyományos formákon, és a “sima” szendvics helyett kisebb falatokat készíteni. Ha nem akarunk túlbonyolítani például egy vendégvárást, vagy csak előételként kellene néhány falatka, jól jöhet egy finom krém, ami feldobja kicsit a szendvicsünket. Arról nem is beszélve, hogy ha esetleg rosszul evő a gyerek, könnyebben elfogadja talán a zöldségeket is ilyen formában.
Mint nagy konyhai “kütyügyűjtő”, most sem tudtam hazajönni egy cserélhető fejű szaggató nélkül, amit azonnal ki is kellett próbálnom, de egy pogácsaszaggatóval is könnyen kiszúrhatóak a formák.
Bármilyen hozzávalót használhatunk hozzá, nálunk most egy uborkás túrókrém került bele, ennek fogom leírni a pofonegyszerű elkészítését. A falatkák összeállításakor érdemes olyan zöldséget használni, amely könnyen egyben marad. Uborka, paprika jó választás hozzá. Nálunk még került bele sajt, és sonka is.
A krém a glutén-, laktóz-, tojás-, szójamentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
200 gramm laktózmentes túró
4 ek laktózmentes tejföl
1/4 kígyóuborka
1 csipet só
1 vékony gerezd fokhagyma
1 késhegynyi fehér bors
késhegynyi őrölt kömény
késhegynyi őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
Az uborkát és a fokhagymát reszeljük le kis lyukú reszelőn, sózzuk meg, és tegyük félre. Ha leveteresztett, alaposan nyomkodjuk ki, és botmixerrel pürésítsük krémmé a tejföllel és a túróval együtt. Ízesítsük a fűszerekkel és felhasználásig tegyük hűtőbe!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: