Mindenkinek kell egy olyan “B” terves recept, amit bármikor előhúzhat a zsebéből. Ez a recept nálunk a biztos befutó, nem kell hozzá sok hozzávaló, gyorsan, sütésssel együtt fél óra alatt könnyedén elkészíthető.
A karácsonyi asztalon is helye van, ráadásul könnyen pótolható ha gyorsan elfogyna!
Ez egy alaprecet, amely ha megézitek arányaiban a 150/75 elvére készült: 150 gramm liszt, 75 gramm vaj, 75 gramm édesítő, így könnyen lehet duplázni is ha nagyobb mennyiségre lenne szükség.
Nálunk a gyerekek kérésére nagyobb kekszek készültek, de ha nem kakaó vagy tea mellé szánjátok, hanem aprósütménynek, érdemes teáskanálnyi adagokból formázni a gombócokat.
Bár lapítani nem kell a tepsiben a golyókat mert szépen elterülnek maguktól is, mégis érdemes helyet hagyni két golyó lerakásakor.
Mi az ajándékba kapott csokipasztillákkal készítettük, de ha nincs, az is jó ha apróra tört csokoládét tesztek a tetjére. (Ha extrán csokisat szeretnétek keverjetek a tésztájába is csokoládédarabkákat, legközelebb mi is úgy fogjuk csinálni, csak most fehér keksz volt a kérés csokipöttyökkel).
Mivel a tésztával szépen lehet dolgozni, abszolút ajánlom, hogy gyerekekkel együtt is készítsétek el, nálunk annyira élvezték, hogy a végén a kekszek még egy rajzot is kaptak:
Tudjátok, érdemes csillagozni, menteni, közeleg karácsony!
A glutén-, sütőpor-, élesztő-, fehércukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
150 gramm (fehér) rizsliszt
75 gramm vaj
75 gramm eritrit v. 50 gramm cukor (számolni kell a csokoládé édességével is!)
1 tojás
1 kk vanília aroma
1/2 kk sütőpor
1 bő marék csokoládépasztilla
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt mlegítsük elő 175°C-ra!
A szobahőmérsékletű vajat keverjük habosra az édesítővel. Keverjük hozzá a tojást, a vaníliát, majd kanalanként keverjük bele a sütőporral elkevert rizslisztet.
Béleljünk ki egy tepsit/sütőlapot sütőpapírral. Evőkanálnyi – vagy teáskanálnyi lsd fent. – mennyiségű masszából formázzunk golyókat, majd tegyük le helyet hagyva egymás mellé. Tegyük ki a tetejét csokipasztillával, majd az előmelegített sütőben kb 15 perc alatt süssük készre.
Hagyjuk a lapon kihűlni, majd kínálható is!
Ha tetszett, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz hozzám!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: