A crumble, avagy morzasütihez fűződő szerelmem azt hiszem kijelenthetem, hogy örökké fog tartani. Nem kell sokat bíbelődni vele, csak összevágjuk a gyümölcsöket, a tetejére morzsoljuk a “tésztát”, és már mehet is a sütőbe.
*Low carb, és mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, szója-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
3 db alma
2 db körte
1 ek fahéj
1 kk őrölt gyömbér
késhegynyi őrölt szegfűszeg
A morzsához:
1 csésze liszt (nálam mandulaliszt, de lehet másmilyen is)
1/4 csésze kókuszzsír
2 bő maroknyi szeletelt mandula
1/2 vaníliarúd kikapargatott magjai
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 190°C-ra!
A megolvasztott kókuszzsírt keverjük össze a liszttel a szeletelt mandulával és a vaníliával.
A gyümölcsöket mossuk meg, és vágjuk ki a magházaikat. Daraboljuk fel, tegyük a sütőtálba, szórjuk meg a fűszerekkel, és alaposan forgassuk össze. (Ha édesebbet szeretnénk mint a gyümölcsök édessége adhatunk hozzá pár kanál édesítőt is.) A morzsával egyenletesen fedjük be, és az előmelegített sütőben süssük készre kb 30-35 perc alatt! Akkor van kész, ha gyümölcsök megpuhulnak, és a teteje is picit megpirul.
Langyosra hűtve magában, vagy akár fagylalt mellé tálaljuk!