Chez Sandra

Almás-körtés morzsasüti (MINDENMENTES, LOW CARB*)

A crumble, avagy morzasütihez fűződő szerelmem azt hiszem kijelenthetem, hogy örökké fog tartani. Nem kell sokat bíbelődni vele, csak összevágjuk a gyümölcsöket, a tetejére morzsoljuk a “tésztát”, és már mehet is a sütőbe.

 

*Low carb, és mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, szója-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!

 

morzsasuti_allo

 

HOZZÁVALÓK

 

3 db alma
2 db körte
1 ek fahéj
1 kk őrölt gyömbér
késhegynyi őrölt szegfűszeg

A morzsához:
1 csésze liszt (nálam mandulaliszt, de lehet másmilyen is)
1/4 csésze kókuszzsír
2 bő maroknyi szeletelt mandula
1/2 vaníliarúd kikapargatott magjai

 

ELKÉSZÍTÉS

 

A sütőt melegítsük elő 190°C-ra!

A megolvasztott kókuszzsírt keverjük össze a liszttel a szeletelt mandulával és a vaníliával. 

A gyümölcsöket mossuk meg, és vágjuk ki a magházaikat. Daraboljuk fel, tegyük a sütőtálba, szórjuk meg a fűszerekkel, és alaposan forgassuk össze. (Ha édesebbet szeretnénk mint a gyümölcsök édessége adhatunk hozzá pár kanál édesítőt is.) A morzsával egyenletesen fedjük be, és az előmelegített sütőben süssük készre kb 30-35 perc alatt! Akkor van kész, ha gyümölcsök megpuhulnak, és a teteje is picit megpirul.

Langyosra hűtve magában, vagy akár fagylalt mellé tálaljuk!

 

 
 
cs_fb

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!