Klasszikus (uborka) tzatziki (glutén-, szója-, hozzáadott cukor-, tojásmentes)

Ha már ejtettünk szót a retekből és a cukkiniből készülő tzatzikikről, gondoltam a “hagyományos” tzatziki receptjét se hagyjuk ki. 

Persze ahány ház annyi recept, nálunk a kaporral és fokhagymával készülő változatot takarja a tradícionális, klasszikus változat.

A glutén-, szója-,  hozzáadott cukor-, tojás-, (laktózmentes joghurtból és tejszínből készítve a) laktózmentes diétákban is fogyasztható!

HOZZÁVALÓK

2 dl lecsepegtetett görög joghurt

1 kígyóuborka

1 kisebb gerezd fokhagyma

1 nagy csipet só

pár csavarásnyi frissen őrölt tarka bors

1 tk kapor

½ tk citromlé

ELKÉSZÍTÉS

Az uborkát a kis lyukú reszelőn reszeljük le, és sózzuk le. Tegyük félre kb 15 percre, míg levet ereszt.

Egy tálba keverjük el a joghurtot a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymagerezdet, a citromlevet és a kinyomkodott uborkát. Alaposan keverjük össze, majd tegyük minimum 1-2 órára a hűtőbe.

 

 

Ha tetszett, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »