Ha már ejtettünk szót a retekből és a cukkiniből készülő tzatzikikről, gondoltam a “hagyományos” tzatziki receptjét se hagyjuk ki.
Persze ahány ház annyi recept, nálunk a kaporral és fokhagymával készülő változatot takarja a tradícionális, klasszikus változat.
A glutén-, szója-, hozzáadott cukor-, tojás-, (laktózmentes joghurtból és tejszínből készítve a) laktózmentes diétákban is fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
2 dl lecsepegtetett görög joghurt
1 kígyóuborka
1 kisebb gerezd fokhagyma
1 nagy csipet só
pár csavarásnyi frissen őrölt tarka bors
1 tk kapor
½ tk citromlé
ELKÉSZÍTÉS
Az uborkát a kis lyukú reszelőn reszeljük le, és sózzuk le. Tegyük félre kb 15 percre, míg levet ereszt.
Egy tálba keverjük el a joghurtot a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymagerezdet, a citromlevet és a kinyomkodott uborkát. Alaposan keverjük össze, majd tegyük minimum 1-2 órára a hűtőbe.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: