10 perces desszert: oreos pohárkrém (gluténmentes)

Szeretem a pohárkrémeket mert nagyon gyorsan és egyszerűen összerakhatóak, arról nem is beszélve, hogy nagyon mutatósak is. Most pár szem “oreo” keksz került a mascarpone és a tejszín mellé, ami remek választásnak bizonyult.

 

Megfelelő kekszből készítve a gluténmentes diétákban fogyasztható!

HOZZÁVALÓK (10 pohárkrémhez)

 

250 gramm mascarpone

250 gramm tejszín

4 nagy tojás

70 gramm vaniliás cukor

15 db oreo keksz (glutén-, tojásmentes)

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét robotgéppeé verjük fel kemény habbá egy csipet sóval.

A sárgáját keverjük fehéredésig az édesítővel, majd keverjük hozzá a mascarponét és a tejszínt is. Alaposan verjük fel, végezetül forgassuk össze a fehérjehabbal.

A kekszeket morzsoljuk apróbb darabokra egy tálkába.

Szórjunk kevés kekszmorzsát a poharak aljába. Erre kerüljön egy réteg krém, majd megint kekszmorzsás réteg, krém, és a tetejére is szórjunk morzsát.

Tegyük hűtőbe kínálásig!

Ha tetszett, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »