Szeretem a pohárkrémeket mert nagyon gyorsan és egyszerűen összerakhatóak, arról nem is beszélve, hogy nagyon mutatósak is. Most pár szem “oreo” keksz került a mascarpone és a tejszín mellé, ami remek választásnak bizonyult.
Megfelelő kekszből készítve a gluténmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK (10 pohárkrémhez)
250 gramm mascarpone
250 gramm tejszín
4 nagy tojás
70 gramm vaniliás cukor
15 db oreo keksz (glutén-, tojásmentes)
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét robotgéppeé verjük fel kemény habbá egy csipet sóval.
A sárgáját keverjük fehéredésig az édesítővel, majd keverjük hozzá a mascarponét és a tejszínt is. Alaposan verjük fel, végezetül forgassuk össze a fehérjehabbal.
A kekszeket morzsoljuk apróbb darabokra egy tálkába.
Szórjunk kevés kekszmorzsát a poharak aljába. Erre kerüljön egy réteg krém, majd megint kekszmorzsás réteg, krém, és a tetejére is szórjunk morzsát.
Tegyük hűtőbe kínálásig!
Ha tetszett, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Szia, a Mester család termékei között keresd, és a Scharnek is van fekete-fehér keksze.
Szia. Szeretném megkérdezni, hogy gluténmentes oreo kekszet hol lehet kapni?