Cukkinis – gombás penne (glutén-, szója-, tojásmentes)

Nagyon gyorsan elkészíthető – méltán van helye mind a gyors ebédek, mind a gyors vacsorák kategóriában – ez a húsmentes, tejszínnel, gombával és cukkinivel készülő tészta. Nem kell hozzá sok minden, viszont érdemes valamilyen karakteres sajtot is beszerezni (nem kell sok!) hozzá, mert nagyon különlegessé teszi az ízhatást. Tálalás előtt jól forrósítsuk fel a szósszal átforgatott tésztát (ne égjen meg!), reszeljük rá a sajtot, olvadjon csak meg rajta szépen!

Tésztától függően, a szósz a glutén-, szója-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

Ha laktózmentes tejszínből készítjük, és a tetejére laktózmentes vagy növényi sajt kerül, akkor a laktózmentes diétában is fogyasztható! 



HOZZÁVALÓK

2,5 dl tejszín

1 kisebb cukkini

10-12 kis csiperke gomba

só, frissen őrölt tarka bors

1 babérlevél

késhegynyi őrölt szerecsendió

1 ek zsiradék (kókuszzsír v. olaj)

1 ek tárkony

250 gramm tészta

kevés karakteres sajt a tetejére (nálam: Morbier)

 

ELKÉSZÍTÉS

Tegyük fel főni a tésztához a vizet. Ha már lobog, tegyük bele a sót és a tésztát, majd főzzük al dentére (lsd. csomagoláson lévő idő).

A cukkiniket és a gombát tisztítsuk meg, és aprítsuk fel.

Egy serpenyőben hevítsük fel a zsiradékot, pároljuk meg rajta a cukkinit és a gombát. Öntsük fel a tejszínnel, majd ízesítsük a fűszerekkel (kivétel a tárkonnyal, mert az majd csak a legvégén kerül bele!).

Adjuk hozzá a megfőtt tésztát, alaposan forgassuk át, hogy mindenhol érje a szósz.

Zárjuk le, majd szórjuk meg a tárkonnyal, reszeljük rá a sajtot, és azonnal, forrón tálaljuk!

Ha tetszett, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »