Chez Sandra

Cukkinis – gombás penne (glutén-, szója-, tojásmentes)

Nagyon gyorsan elkészíthető – méltán van helye mind a gyors ebédek, mind a gyors vacsorák kategóriában – ez a húsmentes, tejszínnel, gombával és cukkinivel készülő tészta. Nem kell hozzá sok minden, viszont érdemes valamilyen karakteres sajtot is beszerezni (nem kell sok!) hozzá, mert nagyon különlegessé teszi az ízhatást. Tálalás előtt jól forrósítsuk fel a szósszal átforgatott tésztát (ne égjen meg!), reszeljük rá a sajtot, olvadjon csak meg rajta szépen!

 

Tésztától függően, a szósz a glutén-, szója-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

Ha laktózmentes tejszínből készítjük, és a tetejére laktózmentes vagy növényi sajt kerül, akkor a laktózmentes diétában is fogyasztható! 

 


tejszines-penne_2

 

HOZZÁVALÓK

 

2,5 dl tejszín
1 kisebb cukkini
10-12 kis csiperke gomba
só, frissen őrölt tarka bors
1 babérlevél
késhegynyi őrölt szerecsendió
1 ek zsiradék (kókuszzsír v. olaj)
1 ek tárkony

250 gramm tészta

kevés karakteres sajt a tetejére (nálam: Morbier)

 

ELKÉSZÍTÉS

 

Tegyük fel főni a tésztához a vizet. Ha már lobog, tegyük bele a sót és a tésztát, majd főzzük al dentére (lsd. csomagoláson lévő idő).

A cukkiniket és a gombát tisztítsuk meg, és aprítsuk fel.
Egy serpenyőben hevítsük fel a zsiradékot, pároljuk meg rajta a cukkinit és a gombát. Öntsük fel a tejszínnel, majd ízesítsük a fűszerekkel (kivétel a tárkonnyal, mert az majd csak a legvégén kerül bele!).
Adjuk hozzá a megfőtt tésztát, alaposan forgassuk át, hogy mindenhol érje a szósz.
Zárjuk le, majd szórjuk meg a tárkonnyal, reszeljük rá a sajtot, és azonnal, forrón tálaljuk!

 

tejszines-penne_1

 

Ha tetszett, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!

 

cs_fb

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!