Nagyon gyorsan elkészíthető – méltán van helye mind a gyors ebédek, mind a gyors vacsorák kategóriában – ez a húsmentes, tejszínnel, gombával és cukkinivel készülő tészta. Nem kell hozzá sok minden, viszont érdemes valamilyen karakteres sajtot is beszerezni (nem kell sok!) hozzá, mert nagyon különlegessé teszi az ízhatást. Tálalás előtt jól forrósítsuk fel a szósszal átforgatott tésztát (ne égjen meg!), reszeljük rá a sajtot, olvadjon csak meg rajta szépen!
Tésztától függően, a szósz a glutén-, szója-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
Ha laktózmentes tejszínből készítjük, és a tetejére laktózmentes vagy növényi sajt kerül, akkor a laktózmentes diétában is fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
2,5 dl tejszín
1 kisebb cukkini
10-12 kis csiperke gomba
só, frissen őrölt tarka bors
1 babérlevél
késhegynyi őrölt szerecsendió
1 ek zsiradék (kókuszzsír v. olaj)
1 ek tárkony
250 gramm tészta
só
kevés karakteres sajt a tetejére (nálam: Morbier)
ELKÉSZÍTÉS
Tegyük fel főni a tésztához a vizet. Ha már lobog, tegyük bele a sót és a tésztát, majd főzzük al dentére (lsd. csomagoláson lévő idő).
A cukkiniket és a gombát tisztítsuk meg, és aprítsuk fel.
Egy serpenyőben hevítsük fel a zsiradékot, pároljuk meg rajta a cukkinit és a gombát. Öntsük fel a tejszínnel, majd ízesítsük a fűszerekkel (kivétel a tárkonnyal, mert az majd csak a legvégén kerül bele!).
Adjuk hozzá a megfőtt tésztát, alaposan forgassuk át, hogy mindenhol érje a szósz.
Zárjuk le, majd szórjuk meg a tárkonnyal, reszeljük rá a sajtot, és azonnal, forrón tálaljuk!
Ha tetszett, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: