Chez Sandra

Cukkinis tzatziki (glutén-, liszt-, tojás-, szója-, hozzáadott cukormentes)

Nagy örömünkre még mindig tart a cukkini szezonja. Szeretjük levesnek, töltve, raguként, mindenhogyan.

Még a nagy “uborkavész” idejében kezdtem el uborka helyett cukkiniből készíteni tzatzikit, így az elmúlt pár évben már sikerült kialakítani a nekünk legjobban ízlő változatot. Nem nagy ördöngősség, de azért jól jön ha elolvassuk hozzá a retekből készült változatánál leírtakat.

Ha van rá mód, érdemes akár előző este is elkészíteni, hogy rendesen összeérjenek az ízek. Ha rapid kell, akkor is legalább 1-2 órával korábban tegyük össze. 

 

A glutén-, hozzáadott cukor-, tojás-, ( laktózmentes joghurtból, túróból és tejszínből készítve a ) laktózmentes diétákban is fogyasztható.

 

fullsizerender-5

 

HOZZÁVALÓK

 

2 kisebb cukkini
2 dl görög joghurt lecsepegtetve
5 ek  túró
1 ek olívaolaj
1 csipet só
½ tk kapor
½ tk ecet v. citromlé
késhegynyi őrölt szerecsendió
frissen őrölt fekete bors

 

ELKÉSZÍTÉS

 

Reszeljük le a kis lyukú reszelőn a cukkiniket, majd sózzuk be. Tegyük félre 10-15 percre.  Nyomkodjuk ki a levét, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a lecsepegtetett joghurtot és a villával alaposan áttört túrót, az olívaolajat, a citromlevet és ízesítsük a fűszerekkel. Alaposan keverjük össze, majd tegyük minimum 1-2 órára a hűtőbe.

 

fullsizerender

 

5+1 minimum glutén-, liszt-, fehér cukormentes cukkinis fogás

 
 
cs_fb

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!