Citromos-fehérboros csirkeszárnyak (MINDENMENTES, LOW CARB*)

Ha csirkeszárnyat sütök, tudom, hogy nem tudok mellélőni. Mindig nagy sikert arat, de a mostani külön kedvenc lett. Mi sem bizonyítja jobban, hogy azt kérték, ezentúl csak így készítsem. Omlós, szaftos lett, érdemes kipróbálni! Pár perccel több idő így készíteni, mint “simán csak” sütni.

A sütés előtt aki az erős, intenzív, akár csípős ízeket szereti, még megszórhatja akár chilipehellyel is!

Elronthatatlan, úgyhogy kezdők is bátran készítsék el!

*A low carb, és a mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! 

HOZZÁVALÓK

1 kg csirkeszárny

1 nagyobb újhagyma

1/2 csokor petrezselyem

2,5 dl zöldségalaplé

2,5 dl fehérbor

2 ek citromlé

4 ek zsiradék

1 db babérlevél 

só, frissen őrölt tarka bors, frissen őrölt szerecsendió,

1 kk köménymag, 1/2 kk mustármag 

ELKÉSZÍTÉS

A csirkeszárnyakat kevés zsiradékon (kb két evőkanálnyin) oldalanként 2-3 perc alatt süssük meg (érdemes 2-3 adagban megsütni!). Tegyük vissza az edénybe a szárnyakat öntsük fel az alaplével és a fehér borral, adjuk hozzá a négybe vágott újhagymát, a megmosott petrezselymet, – fűszertojásba rakva – a fűszereket és a citromlevet. Néhányszor átkeverve főzzük 10-12 percig, majd tegyük félre.

Kapcsoljuk be a sütőt grill funkcióra kb 220°C -ra!

Tegyük egy sütőpapírral bélelet (ha kerámiabevonatút használunk, akkor nem kell kibélelni!) tepsibe a csirkeszárnyakat, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal (kb: két evőkanálnyival), és fűszerezzük (tarka borssal, őrölt szerecsendióval, vagy fűszerkeverékkel is akár ha intenzívebb ízt szeretnénk), és előmelegített sütőben süssük pirosra 5-6 perc alatt! 

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »