Ha csirkeszárnyat sütök, tudom, hogy nem tudok mellélőni. Mindig nagy sikert arat, de a mostani külön kedvenc lett. Mi sem bizonyítja jobban, hogy azt kérték, ezentúl csak így készítsem. Omlós, szaftos lett, érdemes kipróbálni! Pár perccel több idő így készíteni, mint “simán csak” sütni.
A sütés előtt aki az erős, intenzív, akár csípős ízeket szereti, még megszórhatja akár chilipehellyel is!
Elronthatatlan, úgyhogy kezdők is bátran készítsék el!
*A low carb, és a mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
1 kg csirkeszárny
1 nagyobb újhagyma
1/2 csokor petrezselyem
2,5 dl zöldségalaplé
2,5 dl fehérbor
2 ek citromlé
4 ek zsiradék
1 db babérlevél
só, frissen őrölt tarka bors, frissen őrölt szerecsendió,
1 kk köménymag, 1/2 kk mustármag
ELKÉSZÍTÉS
A csirkeszárnyakat kevés zsiradékon (kb két evőkanálnyin) oldalanként 2-3 perc alatt süssük meg (érdemes 2-3 adagban megsütni!). Tegyük vissza az edénybe a szárnyakat öntsük fel az alaplével és a fehér borral, adjuk hozzá a négybe vágott újhagymát, a megmosott petrezselymet, – fűszertojásba rakva – a fűszereket és a citromlevet. Néhányszor átkeverve főzzük 10-12 percig, majd tegyük félre.
Kapcsoljuk be a sütőt grill funkcióra kb 220°C -ra!
Tegyük egy sütőpapírral bélelet (ha kerámiabevonatút használunk, akkor nem kell kibélelni!) tepsibe a csirkeszárnyakat, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal (kb: két evőkanálnyival), és fűszerezzük (tarka borssal, őrölt szerecsendióval, vagy fűszerkeverékkel is akár ha intenzívebb ízt szeretnénk), és előmelegített sütőben süssük pirosra 5-6 perc alatt!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: