A spenót egy elég megosztó étel. Valaki vagy szereti, vagy nem. Nálunk szerencsére nagy kedvenc, ezért nem csak főzelék formájában kerül asztalra. Nagyon szeretjük párolva is, remek körete frissen sülteknek vagy halaknak is.
Arra érdemes figyelni, hogy a friss spenót párolás közben sokat veszít a térfogatából, ezért minimum fél kilónyi friss spenótot kell számolni fejenként (ebből kb egy nagy, púpos maréknyi párolt adag lesz).
Mivel pár perc alatt megvan, ezért érdemes mindig frissen készíteni. A már megmosott spenótot pár órán belül különben is érdemes elkészíteni, mert elkezd fonnyadni. Így ha nem akarjuk azonnal felhasználni a spenótleveleket, érdemes átválogatni, és mosás nélkül félrerakni. Így is max 2-3 napot áll el, így én inkább a gyors felhasználás híve vagyok.
Low carb, mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK (1 főre)
1/2 kiló friss spenót
2 ek zsiradék (kókuszolaj)
1 ek majoranna
1 vékony gerezd fokhagyma
frissen őrölt tarka bors
késhegynyi frissen őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
A spenótleveleket válogassuk át, és mossuk meg. Ha zsenge spenótot használunk nem szükséges a vastagabb szárat és ereket kivágni. Egy serpenyőben hevítsük fel a zsiradékot, majd tegyük rá a nagyobb darabokra tépkedett spenótleveleket. Ízesítsük a fűszerekkel, majd pár perc alatt pároljuk készre. (Érdemes egy picit elfőzni a levét a végén, de ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki!)