Tiramisut gyakran készítek ha összejövetelek vannak nálunk, mert gyorsan, egyszerűen elkészíthető előző este, így aznapra csak a főzés szokott maradni.
Az elkészítéséhez semmilyen extra nem kell, a titok a hozzávalók frissességében rejlik! Érdemes arra figyelni, hogy megbízható forrásból származó friss tojásból készítsük, bár kismamáknak és gyerekeknek így sem ajánlatos fogyasztani. A másik amire figyeljünk, hogy ne készítsük el túl korán sem, mert mégiscsak nyers tojás van benne, így érdemes 24 órán belül elfogyasztani! Én este szoktam összerakni, éjszakára megy a hűtőbe, és másnap már kínálom is.
Általában a “sima” cukrozatlan holland kakaóval szoktam leszórni, most azonban egy kicsit felturbóztam, és olvasztott csokoládét tettem a tetejére és a rétegek közé is. Bár az eredeti receptekben alkoholt is szoktak a kávéhoz keverni, én most kihagytam belőle.
Megfelelő babapiskótából készítve a glutén-, és a fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
500 gramm mascarpone
500 gramm glutén-, és cukormentes babapiskóta
100 gramm magas kakaótartalmú csokoládé
5 egész nagy tojás
5 ek porXukor
5 adag presszókávé
1 citrom leve
1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük habosra az édesítővel, a fehérjét pedig verjük fel kemény habbá egy csipet sóval. A sárgájához alaposan keverjük hozzá a mascarponét, majd óvatosan forgassuk össze a tojáshabbal és a citromlével.
A kávét öntsük egy tálba, majd a babapiskótákat forgassuk meg benne. (Gyors és határozott mozdulatokkal dolgozzunk, mert nem jó ha túlságosan megszívja magát, és a tálban engedi ki magából a “felesleget”.) Tegyük egy jénai tálba egymás mellé a babapiskótákat, majd kenjük rá a krém felét. Olvasszuk meg egy kevés vízzel a csokoládét, csurgassuk rá a felét, majd kerüljön rá még egy sor kávéba áztatott babapiskótaréteg, kenjük rá a maradék krémet, és csurgassuk rá a maradék csokoládét.
Tegyük hűtőbe minimum egy éjszakára.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: