Nyáron, – na jó nem csak nyáron, hanem tavasszal, ősszel és télen is, de legfőképpen nyáron – gyakran csak gyorsan lesütünk pár szelet húst, készítünk hozzá valamilyen salátát (ötleteket találtok >>itt<< és >>itt<<) és már kész is.
Érdemes viszont a húsokat előre bepácolni, így a különböző pácoknak köszönhetően újabb és újabb ízeket kaphatunk.
A bolti pácok helyett inkább rakjuk otthon össze pár hozzávalóból, így kihagyhatjuk belőle a különböző ízfokozókat és mesterséges aromákat is.
Nálunk most báránycomb szeletekre került a pác, és mit ne mondja nagyon finom lett. Előző este pácoltam be, majd hűtőbe raktam, és sütés előtt egy órával vettem ki, hogy szobahőmérsékletű legyen.
Mivel mi szeretjük a bárány ízét így csak simán tányérra tettem a hússzeleteket, és rákentem a pácot. Kevésbé intenzív ízű húsoknál (csirke, pulyka) érdemes egy kisméretű tiszta zacskóba tenni a pácot, hozzárakni a hússzeleteket, és alaposan átmasszírozni, hogy mindenhová egyenletesen jusson belőle.
Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
1 kis marék rozmaring
1 dl olívaolaj
1 vékony gerezd fokhagyma
só
kevés frissen őrölt tarka bors
2 ek citromlé
ELKÉSZÍTÉS
A rozmaringot mossuk és szárítsuk meg, majd éles késsel vagy fűszeraprítóval vágjuk fel apróra. A fokhagymát tisztítsuk meg, és reszeljük le, vagy fokhagymanyomón nyomjuk át egy tálkába. Keverjük hozzá a rozmaringot, az olívaolajat, citromlevet és a fűszereket. Alaposan keverjük össze, majd kenjük a pácolni kívánt húsra!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: