Glutén-, tejmentes csokoládétorta fél óra alatt

Ismét egy csokoládétortát készítettem születésnapra, szem előtt tartva, hogy glutén-, és tejmentes is legyen. Gyorsan (fél óra alatt) elkészíthető, viszont érdemes időt szánni a hűtőben való pihentetésére (ez 3-4 óra legyen minimum).

A glutén-, tejmentes diétákban fogyasztható!

HOZZÁVALÓK

100 gramm glutén-, tejmentes csokoládé

110 gramm darált mandula

100 gramm eritritol v. 80 gramm cukor

4 nagy tojás

3 ek kókusztej

1 tk citromlé

1 kk só

1 kk sütőpor

A krémhez:

250 ml kókusztejszín

2 ek cukrozatlan holland kakaó

5 ek porXukor v. 3 ek porcukor

1/2 csomag (10 gramm) dr Oetker expressz zselatin fix

gyümölcsök a tetejére

ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses funkció).

Az apróra tört csokoládét a kókusztejjel egy lefedhető jénai tálban olvasszuk meg mikróban (v. gőzfürdő felett).

Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgájákat keverjük habosra az eritritollal/cukorral. Csurgassuk hozzá a megolvasztott csokoládét, és a sütőporral elkevert darált mandulát. A fehérjéket a sóval és a citromlével verjük fel kemény habbá. Keverjük össze a sárgájás masszával, majd öntsük egy 18 centiméteres szilikon tortaformába.

Előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre!

Hagyjuk a formában hidegre hűlni, ezalatt készítsük el a krémet:

A kókusztejszínt és a porXukrot/porcukrot tegyük egy tálas mixerbe, verjük maximum sebességen 3-4 percig. Keverjük  hozzá a kakaóport és a zselatin fixet, és verjük fel teljesen. A krémet kenjük a tortánk tetejére, majd tegyük hűtőbe 3-4 órára.

Ízlés szerint gyümölcsökkel tegyük ki a tetejét!

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »