Ismét egy csokoládétortát készítettem születésnapra, szem előtt tartva, hogy glutén-, és tejmentes is legyen. Gyorsan (fél óra alatt) elkészíthető, viszont érdemes időt szánni a hűtőben való pihentetésére (ez 3-4 óra legyen minimum).
A glutén-, tejmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
100 gramm glutén-, tejmentes csokoládé
110 gramm darált mandula
100 gramm eritritol v. 80 gramm cukor
4 nagy tojás
3 ek kókusztej
1 tk citromlé
1 kk só
1 kk sütőpor
A krémhez:
250 ml kókusztejszín
2 ek cukrozatlan holland kakaó
5 ek porXukor v. 3 ek porcukor
1/2 csomag (10 gramm) dr Oetker expressz zselatin fix
gyümölcsök a tetejére
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses funkció).
Az apróra tört csokoládét a kókusztejjel egy lefedhető jénai tálban olvasszuk meg mikróban (v. gőzfürdő felett).
Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgájákat keverjük habosra az eritritollal/cukorral. Csurgassuk hozzá a megolvasztott csokoládét, és a sütőporral elkevert darált mandulát. A fehérjéket a sóval és a citromlével verjük fel kemény habbá. Keverjük össze a sárgájás masszával, majd öntsük egy 18 centiméteres szilikon tortaformába.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre!
Hagyjuk a formában hidegre hűlni, ezalatt készítsük el a krémet:
A kókusztejszínt és a porXukrot/porcukrot tegyük egy tálas mixerbe, verjük maximum sebességen 3-4 percig. Keverjük hozzá a kakaóport és a zselatin fixet, és verjük fel teljesen. A krémet kenjük a tortánk tetejére, majd tegyük hűtőbe 3-4 órára.
Ízlés szerint gyümölcsökkel tegyük ki a tetejét!