Sokáig nem igazán készítettem májas ételeket, az utóbbi időben (mióta sikerül tényleg szép, és ízletes májhoz jutni a hentesnél) viszont többször is fogyasztjuk. A múltkori zöldséges májsült után most egy nagyon finom, omlós fogást készítettem egy kevés mustárral, friss kakukkfűvel és ízletes paradicsommal. Nagyon gyorsan elkészül, és nincs másra szükség hozzá mint egy sütőre, sütőtálra és egy alufóliára.
*Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes és low carb diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
400 gramm (szárnyas) máj
3 ek magos mustár
1 marék friss kakukkfű
2 ek olívaolaj
3 nagy paradicsom
3-4 bazsalikomlevél
só, frissen őrölt tarka bors
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra (légkeveréses funkción!)
A májakat tisztítsuk meg, majd tegyük egy sütőtálba. Kenjük meg a mustárral, sózzuk, borsozzuk meg, majd adjuk hozzá a megmosott kakukkfüvet és a felaprított bazsalikomot. A paradicsomokat vágjuk apró kockákra, tegyük a májakhoz a tálba, és forgassuk össze. Locsoljuk meg az olívaolajjal, majd fedjük le alufóliával.
Előmelegített sütőben 15-18 perc alatt süssük készre!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: