Glutén-, liszt-, tejmentes csokoládétorta kevesebb mint fél óra alatt

Ez a habkönnyű csokoládétorta néhány hozzávalóból alig fél óra alatt elkészíthető! Akár magában is megállja a helyét, de kínálhatunk hozzá friss gyümölcsöket, vagy akár fagylaltot is.

A glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható!

HOZZÁVALÓK

100 gramm glutén-, tejmentes csokoládé

110 gramm darált mogyoró

100 gramm eritritol v. 80 gramm cukor

4 nagy tojás

3 ek víz

1 kk sütőpor

ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses funkció).

Az apróra tört csokoládét egy kevés vízzel (kb 3 evőkanálnyi) egy lefedhető jénai tálban olvasszuk meg mikróban (v. gőzfürdő felett).

Ezalatt az egész tojásokat az eritritollal (cukorral) verjük a robotgép turbó fokozatán 4-5 perc alatt nagyon habossá. Csurgassuk hozzá a megolvasztott csokoládét, a sütőporral elkevert darált mogyorót. Keverjük össze, majd öntsük egy 20 centiméteres szilikon tortaformába.

Előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre!

Hagyjuk langyosra vagy hidegre hűlni a formában, majd porcukorral/porXukorral megszórva kínáljuk!

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz hozzám!
Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »