Ez a habkönnyű csokoládétorta néhány hozzávalóból alig fél óra alatt elkészíthető! Akár magában is megállja a helyét, de kínálhatunk hozzá friss gyümölcsöket, vagy akár fagylaltot is.
A glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
100 gramm glutén-, tejmentes csokoládé
110 gramm darált mogyoró
100 gramm eritritol v. 80 gramm cukor
4 nagy tojás
3 ek víz
1 kk sütőpor
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses funkció).
Az apróra tört csokoládét egy kevés vízzel (kb 3 evőkanálnyi) egy lefedhető jénai tálban olvasszuk meg mikróban (v. gőzfürdő felett).
Ezalatt az egész tojásokat az eritritollal (cukorral) verjük a robotgép turbó fokozatán 4-5 perc alatt nagyon habossá. Csurgassuk hozzá a megolvasztott csokoládét, a sütőporral elkevert darált mogyorót. Keverjük össze, majd öntsük egy 20 centiméteres szilikon tortaformába.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre!
Hagyjuk langyosra vagy hidegre hűlni a formában, majd porcukorral/porXukorral megszórva kínáljuk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: